Vi tillverkar många av våra böcker och block själva – för hand. Utan några andra mellanhänder. Därför händer det att små skillnader kan uppstå från bok till bok. Men det möjliggör också att vi kan specialdesigna varje enskilt exemplar! Kontakta oss om du har särskilda önskemål.

Kalenderboken

Företaget drivs än så länge som ett sidoprojekt av mig, Lisa.

Min huvudsyssla är annars administratör och kommunikatör till en (riktig) ridskola – vilket kan förklara att även innehållet i Kalenderboken delvis råkat glida åt hästhållet. Från början var idén med Kalenderboken bara att tillverka en kalender riktad till fotografer (en annan stor hobby för min del), men sen började det skena iväg.

Och på tal om att skena i väg. Lekboken Min ridskola har uppkommit som en blandning av min barndomslek, tillsammans med min nuvarande syssla på ridskolan. Det sägs ju att man ska gräva där man står, så jag gräver på!

Läs mer

i bloggen

Bokbindarebarn

Min farmor och farfar drev ett eget företag som höll på med bokbinderi och pressförgyllning. Min pappa jobbade också hos dem i perioder, så jag var ofta med dem där ...

Tillverkningsgången

Vi jobbar främst i InDesign när vi skapar tryckfärdiga original till våra produkter.

Vissa av våra produkter trycks av ett “riktigt” tryckeri. Våra kalenderböcker trycker vi, än så länge, upp själva på vår laserskrivare.

Vi skapar och tillverkar omslagstexterna på Kalenderboken med hjälp av en plottermaskin, som skär ut vinylen. Sen är det mycket pill att sitta och “rensa” och föra över texterna till omslagspärmen. Men här kommer även möjligheten in, att våra kunder kan få sitt/företagets eget namn på omslaget. Något som gör vår kalender lite extra lyxig. På tal om extra lyxig, så monterar vi på guldfärgade hörnskydd på framsidan av Kalenderboken – både för funktion och utseende.

Vi binder in våra böcker själva med hjälp av en inbindningsmaskin. Den perforerar pappret, och sen använder man en spiralvajer som man binder samman allt med. Se gärna vår film här nedan för att få en liten inblick i hur det går till. Att tillverka en Kalenderbok tar ganska lång tid, men filmen är komprimerad och uppsnabbad i tempo 😀

FÅ NYHETER & ERBJUDANDEN

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV OCH FÅ FINA ERBJUDANDEN!

Glöm inte att bekräfta din mejl via svaret som skickas automatiskt, annars kommer du inte med i mejllistan.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.