Återförenas med bokbindarlimmet

Nu har jag återförenats med ett bokbindarlim! Och testat att göra mina första pappersblock. Jag har ju bara titta på som barn när min farmor och farfar tillverkade pappersblock för 100 år sen.

Innehållet i dessa anteckningsblock är hämtade från Kalenderboken – privat, med den praktiska Problemlösaren, samt att göra-listorna med tidsåtgång och ansträngningsgrad.

Det gick förvånansvärt bra faktiskt, även om det finns utrymme för finslipning. Finslipa kommer jag göra på limkanterna som blev lite fnasiga på något ställe. I brist på en riktig papperskniv tog jag ett laminerat papper, och använde dess vassa kanter att dela på blocken (såg någon på TikTok göra det). Ska testa lite andra metoder också och utvärdera vilket som blir bäst.

Följ för att se fler videor på limningsprocessen! Och det bästa av allt – tillskärningen i skärmaskinen 🥰🥰🥰

FÅ NYHETER & ERBJUDANDEN

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV OCH FÅ FINA ERBJUDANDEN!

Glöm inte att bekräfta din mejl via svaret som skickas automatiskt, annars kommer du inte med i mejllistan.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.